Naturalny Olejek Lawendowy

10ml - 19,98
30ml - 39,00

Wybierając 30 ml, oszczędzasz 21 złotych!
Większe opakowanie jest EKOlogiczne i EKOnomiczne.


Działa wyciszająco i na dobry sen. Wyciąg z kwiatów lawendy znany jest ze swoich właściwości przeciwbólowych, uspokajających,  i przeciwbakteryjnych. To doskonały środek do walki z długotrwałym zmęczeniem i stresem.

Wyczyść
SKU: 1693-0 Kategorie: , , , , ,
Ułatwia zasypianie
Ułatwia zasypianie
Działa wyciszająco
Działa wyciszająco
Do kąpieli aromaterapeutycznej
Do kąpieli aromaterapeutycznej

Olejek lawendowy od dawna uznawany jest za naturalny środek uspokajający. Kojący zapach kwitnącego ziela lawendy relaksuje, niweluje napięcie nerwowe, zwalcza apatię, ospałość,  wycisza, łagodzi zmęczenie oraz stres.

Olejek lawendowy to skuteczny antydepresant o bezpiecznym i udowodnionym działaniu. Ponadto zapach lawendy pozwala walczyć z  bólami mięśniowymi, reumatycznymi oraz bólami głowy.

Zalety olejku lawendowego doceniono również w kosmetologii ze względu na jego właściwości pielęgnacyjne. Poprawia stan włosów, wspiera walkę z łupieżem , przyśpiesza gojenie ran, oparzeń czy owrzodzeń. Niweluje rozstępy, stany zapalne skóry, blizny i zmiany trądzikowe. Działa przeciwzapalnie i odkażająco. Idealnie nadaje się jako odświeżacz powietrza. Skutecznie odstrasza komary oraz łagodzi świąd po ukąszeniach.

Olejek lawendowy znajduje zastosowanie w recepturach licznych kremów, serum kosmetycznych, balsamów ale również płynów myjących oraz czyszczących rozmaite powierzchnie, nie tylko ze względu na piękny i intensywny zapach, ale również szerokie właściwości. Dobrze komponuje się również z innymi olejkami, w tym cedrowym, sosnowym, szałwiowym, rozmarynowym czy melisowym.

Zastosowanie olejku lawendowego

Nie należy stosować olejku lawendowego bezpośrednio na skórę. Należy rozcieńczyć go z olejem bazowym lub wybranym preparatem kosmetycznym. Najczęściej wykorzystuje się go w ramach aromaterapii,  kojących i pielęgnujących skórę masaży oraz kąpieli odprężających. Zaleca się miejscowe stosowanie olejku lawendowego w celu poprawy stanu skóry, na przykład przy poparzeniach czy trudno gojących się ranach.

Pojemność

10ml, 30ml

Składniki

Lavandula Angustifolia Oil, linalool, geraniol, limonene

Zastosowanie

Bezsenność, Blizny, Ból głowy, Depresja, Grzybica, Łupież, Menopauza, Migrena, Napięcie, Owady, Problemy skórne, Rozstępy, Stany zapalne skóry, Trądzik

Jakość

100% naturalny skład, Bez dodatków chemicznych, Nie testowane na zwierzętach, Wegański

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.